Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σπίτια, τα προκάτ κατασκευάζονται είτε σε μεγάλα ξεχωριστά τμήματα τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται προς συναρμολόγηση στον χώρο εγκατάστασης ή ως έτοιμα συναρμολογημένα κτίσματα που μεταφέρονται και απλά τοποθετούνται πάνω στα ήδη υπάρχοντα τσιμεντένια θεμέλια. Σήμερα, έχει δημιουργηθεί μια πολύ μεγάλη ζήτηση για προκάτ σπίτια, κάτι που οφείλεται πέρα από την οικονομική κρίση και στις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρουν.

Οι σημαντικότερες παροχές των προκάτ κατοικιών είναι οι παρακάτω:

Κερδίζετε χρόνο στην κατασκευή: Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σπίτια, τα προκάτ είναι πολύ πιο εύκολο στο να κατασκευαστούν. Παραδίδονται έτοιμα μέσα σε δύο με τρεις μήνες, τη στιγμή που τα παραδοσιακά χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο, κάτι που κάνει τα προκάτ σπίτια να είναι η ιδανική λύση.

Αντισεισμικότητα: Η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα και ως εκ τούτου ένας εξτρά λόγος να επιλέξετε προκάτ σπίτιείναι η υψηλή αντισεισμικότητά τους. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σπίτια, τα προκάτ προσφέρουν αποδεδειγμένα μεγαλύτερη αντισεισμική προστασία.

Ευελιξία στο σχεδιασμό τους: Η Douros American Homes διαθέτει ένα πλήθος διαφορετικών σχεδίων για προκάτ σπίτια, από όπου μπορεί κανείς να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις και απαιτήσεις του.

Ενεργειακή απόδοση: Τα προκάτ σπίτια είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς κατασκευάζονται με ισχυρότερα μονωτικά υλικά. Έτσι, απαιτείται λιγότερη ενέργεια για τη θέρμανση και την ψύξη τους.

Δυνατότητα επέκτασης: Οποιαδήποτε μελλοντική προσθήκη, επέκταση ή διαμόρφωση επιθυμεί ο ιδιοκτήτης μιας προκάτ κατοικίας, γίνεται με εύκολο γρήγορο και οικονομικό τρόπο.

Δεν είναι επιζήμια προς το περιβάλλον: Η έμπρακτη προστασία του περιβάλλοντος μέσω της επιλογής ενός προκάτ σπιτιού κερδίζει διαρκώς έδαφος στους καταναλωτές και τους κατασκευαστές. Τα προκάτ σπίτια, καθώς είναι μεγάλης ενεργειακής απόδοσης, δεν επιβαρύνουν περισσότερο τον πλανήτη μας, ενώ και τα υλικά τους είναι οικολογικά και ανακυκλώσιμα.