Υπάρχουν δύο κύριες χρήσεις για τις πέργκολες. Από τη μία, είναι αναμφίβολα η τέλεια λύση για τη στήριξη φυτών και από την άλλη χρησιμοποιούνται ολοένα και συχνότερα σαν μέθοδος σκίασης, αποτελώντας, έτσι, μια διακοσμητική λύση υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας για κάθε εξωτερικό σας χώρο. Το βασικό υλικό κατασκευής μιας πέργκολας είναι το αλουμίνιο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα κατασκευής από σίδηρο ή ξύλο, αναλόγως με τα δεδομένα του κάθε χώρου.

Πολύς κόσμος δεν έχει κατανοήσει πλήρως τη σημασία που έχουν οι πέργκολες, αφού εκτός από τη στήριξη των φυτών και την απαραίτητη σκίαση που αναφέραμε παραπάνω, εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως βροχή, δυνατοί άνεμοι, χαλάζι ή χιόνι.

Αυτοί οι καιρικοί παράγοντες είναι η βασική αιτία που τα φυτά φθείρονται, επομένως η προστασία που εξασφαλίζεται μέσω μιας πέργκολας είναι ανεκτίμητης αξίας. Λουλούδια, μικρά δέντρα και μια μεγάλη ποικιλία από φυτά σε γλάστρες είναι σε θέση να επιβιώνουν χάρη στην αξιόπιστη προστασία που παρέχει μια πέργκολα.

Όσον αφορά το κόστος της τοποθέτησης μιας πέργκολας, οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το υλικό κατασκευής, τις διαστάσεις της, καθώς και τις ανάγκες των εξωτερικών σας χώρων. Με την προσθήκη μιας πέργκολας στην κατοικία σας αναβαθμίζεται ταυτόχρονα και η ποιότητα της ζωής σας μέσα σε αυτή. Η Δούρος American Homes είναι στη θέση να αναλάβει εξολοκλήρου την τοποθέτηση, εξασφαλίζοντάς σας έτσι τη χαμένη σας άνεση!