Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση του σπιτιού σας διαδραματίζει ο παράγοντας της ομοιομορφίας. Ένας τομέας στον οποίο αυτή η αρχή ισχύει 100% είναι στις εσωτερικές πόρτες, οι οποίες ακολουθούν συνήθως το design του σπιτιού και δεν ξεφεύγουν από τη συνολική ισορροπία του.

Αναλόγως με το υλικό που θα επιλέξετε, προσδιορίζεται και η ευρύτερη αισθητική του χώρου. Ας εξετάσουμε μερικές πληροφορίες για τα υλικά και τον τρόπο που αυτά θα επηρεάσουν το χώρο σας.

Ξύλινες πόρτες

Οι ξύλινες πόρτες είναι ιδανικές για εσωτερικούς χώρους και υπερέχουν όσον αφορά τη διακόσμηση, αφού το ξύλο αποπνέει μια ζεστασιά και μπορεί να συντηρηθεί εύκολα. Η μασίφ σε αυτήν την κατηγορία θεωρείται η ακριβότερη, καθώς μπορεί να αντέξει σε συνθήκες υγρασίας. Μετά ακολουθούν τα ξύλα από κερασιά και από καρυδιά.

Laminate πόρτες

Το laminate ως υλικό «μιμείται» το ξύλο και είναι ιδανικό για να «ντύσει» μία εσώπορτα. Πόρτες από laminate έχουν κατακλύσει την αγορά τελευταία, για αυτό διατίθενται και σε πολλά σχέδια και χρώματα. Οι πόρτες από laminate είναι και μια ιδανική λύση για μία περιορισμένη ανακαίνιση χώρου.

Ατσάλινες πόρτες

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν κατά βάση οι πόρτες ασφαλείας. Τα ατσάλινα φύλλα και οι κλειδαριές υψίστης ασφαλείας που μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτές, καθιστούν την οικία σας απαραβίαστη. Παράλληλα, εμποδίζεται η είσοδος του αέρα και ενισχύεται έτσι η θερμομόνωση. Οι ατσάλινες πόρτες προτείνονται για την κύρια είσοδο του σπιτιού σας.

Εξερευνήστε τον κατάλογο του Δούρος American Homes και βρείτε την επιλογή του υλικού που ταιριάζει στις πόρτες του σπιτιού σας!