Μια από τις τελευταίες τάσεις στον τομέα της κατοικίας είναι τα προκατασκευασμένα σπίτια (ή προκάτ). Είναι πράγματι μια εύκολη λύση, αλλά για να προχωρήσετε σε αυτή και να την εμπιστευθείτε, αξίζει πρώτα να γνωρίζετε μερικά πράγματα. Ας δούμε γιατί αξίζει η επόμενη κατοικία σας να είναι προκάτ.

Προκατασκευασμένη κατοικία σύμφωνα συνιστά η κατασκευή που αποτελείται από συναρμολογούμενα δομικά στοιχεία, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από κάποιον αρμόδιο φορέα και τα οποία τοποθετούνται σε σταθερή βάση.

Όπως ακριβώς στα συμβατικά σπίτια, κατατίθεται στην Πολεοδομία (ΥΔΟΜ) πλήρης φάκελος με όλες τις απαιτούμενες μελέτες ώστε να εκδοθεί η οικοδομική σας άδεια. Αυτό που είναι σημαντικό ωστόσο να γνωρίζετε είναι πως τα προκατασκευασμένα σπίτια δεν έχουν σχέση με τα παλιά λυόμενα από ελενίτ και λαμαρίνα. Είναι πιστοποιημένες κατοικίες, για τις οποίες οι κατασκευαστές εγγυούνται την  ηχομόνωση, την προστασία από την υγρασία και ό,τι άλλο προβλέπει ο οικοδομικός κανονισμός. Έχουν κανονικά και γερά θεμέλια από τσιμέντο, χρησιμοποιούν μέταλλο στον σκελετό, μονωτικά υλικά, αλουμίνια σε πόρτες και παράθυρα.

Η πραγματική διαφορά των προκάτ κατοικιών με τα απλά σπίτια είναι ότι αποτελούνται από δομικά στοιχεία που συνδέονται μεταξύ τους με βίδες ή με οξυγονοκόλληση. Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους μπορεί να είναι βαριάς μορφής όπως είναι το μπετόν, αλλά και ελαφριάς μορφής, όπως το ξύλο ή το μέταλλο.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Douros American Homes και απαλλαγείτε από τα περιττά έξοδα των συνεργειών, αποκτώντας ένα πλήρως λειτουργικό σπίτι που θα καλύπτει κάθε σας ανάγκη.