Αν αναζητάτε μια γρήγορη και ποιοτική λύση κτηρίου για την επιχείρησή σας, το οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει ως γραφείο ή ως χώρος υποδοχής, τότε το κοντέινερ (container), είναι ίσως αυτό που ψάχνετε.

Πρόκειται για ένα μεταλλικό κιβώτιο που χρησιμοποιείται κατά βάση για τη μεταφορά εμπορευμάτων, κυρίως με πλοίο, σιδηρόδρομο, εμπορικό αεροσκάφος, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και με φορτηγά οχήματα. Μιλάμε επομένως για μεγάλα μεταλλικά κιβώτια, μέσω των οποίων μεταφέρονται στερεά φορτία.

Τα τελευταία χρόνια αρκετοί αρχιτέκτονες, με βάση ιδίως στο εξωτερικό, έχουν ασχοληθεί στη διαμόρφωση κτηρίων που αποτελούν φθηνές και γρήγορες λύσεις και που θα διαθέτουν και πλήρη ενεργειακή αυτονομία, συνδυάζοντας και τη μέγιστη δυνατή αντισεισμικότητα.

Σε αυτό το άτυπο κίνημα οφείλεται και η αρχιτεκτονική τάση που είναι γνωστή με τον όρο cargotecture και η οποία αξιοποιεί ως πρώτη ύλη τα κοντέινερ μεταφοράς. Έτσι, επιτυγχάνει να τα «ανακυκλώνει» και επαναπροσδιορίζει τη χρήση τους από την αρχή.

Οι συγκεκριμένοι χώροι έχουν μεγάλη ζήτηση καθώς κοστίζουν λιγότερο από τα κανονικά κτήρια και διαθέτουν καλύτερη στατικότητα συγκριτικά με τα συμβατικά δομικά υλικά. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν σχεδιαστεί ώστε να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο σε πλοία που κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια, ενώ μεταφέρονται εύκολα, και με τις παρεμβάσεις που γίνονται τόσο στην όψη τους όσο και στο εσωτερικό τους, πλέον δε θυμίζουν σε τίποτα τα κλειστοφοβικά κουτιά που έχουμε συνηθίσει να είναι τα κοντέινερς. Πολλά είναι τα παραδείγματα των κτηρίων που έχουν ως βάση κοντέινερ στο εξωτερικό, τα οποία και είναι τέτοιας αισθητικής που στο τέλος θεωρούνται έργα τέχνης.

Αν λοιπόν ψάχνετε έναν χώρο στη δουλειά σας που να μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως, από γραφεία μέχρι αποθήκη και γκαράζ, να σας παρέχεται πλήρως εξοπλισμένος και να απαιτεί μηδενική συντήρηση από εσάς, τότε εμπιστευθείτε την Douros American Homes και κερδίστε χρόνο και χρήμα, την ίδια στιγμή που θα συντάσσεστε με μια από τις πρωτεύουσες νέες αρχιτεκτονικές τάσεις του εξωτερικού.