Το μπάνιο είναι ένα από τα σημαντικότερα δωμάτια του σπιτιού μας, Μέσα σε αυτό αρχίζουμε και τελειώνουμε τη μέρα μας, ενώ εκεί περνάμε ώρες ενώ προετοιμαζόμαστε για μία έξοδο. Και πέρα από όλα αυτά, το μπάνιο είναι ένας χώρος για σκέψη και χαλάρωση.

Οι λόγοι για τους οποίους προχωράμε σε μια ανακαίνιση μπάνιου είναι γιατί πρώτον ο παλιός εξοπλισμός χρειάζεται ανακαίνιση και έπειτα γιατί η ανάγκη μας για ανανέωση είναι έμφυτη και ζωτικής σημασίας.

Καθώς λοιπόν πολύς κόσμος εύλογα δε γνωρίζει και πολλά σχετικά με τις ανακαινίσεις των μπάνιων, ας δούμε όλα αυτά που θα έπρεπε να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε στην ανανέωση.

Ποιοι είναι οι τύποι ανακαίνισης μπάνιου;

Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη ανακαίνισης μπάνιου: η μερική και η γενική. Στη μερική ανακαίνιση γίνεται μόνο αλλαγή κάποιων μερών του εξοπλισμού ή των πλακιδίων, ενώ στην γενική αλλάζουν τα πάντα και οι αλλαγές φτάνουν ενίοτε μέχρι και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις του μπάνιου. Η μερική ανακαίνιση είναι ιδανική για καινούργια μπάνια στα οποία ο ιδιοκτήτης θέλει να δώσει μία διαφορετική αύρα, ενώ η γενική είναι ιδανική για παλαιότερα σπίτια με ξεπερασμένο εξοπλισμό.

Τι ακριβώς αφορά η γενική ανακαίνιση μπάνιου;

Μια γενική ανακαίνιση μπάνιου περιλαμβάνει αλλαγή του εξοπλισμού, όπως επίσης και των πλακιδίων. Το κόστος της γενικής ανακαίνισης μπάνιου είναι μεγαλύτερο από αυτό της μερικής, όμως σε μερικές περιπτώσεις είναι η απόφαση που πρέπει να πάρετε, όχι μόνο για την αισθητική του σπιτιού σας, όσο για την ασφάλεια των ατόμων που χρησιμοποιούν το μπάνιο.

Για πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί μια ανακαίνιση μπάνιου;

Η διάρκεια της ανακαίνισης εξαρτάται από το μέγεθος του εκάστοτε πρότζεκτ και φυσικά από τον τύπο της ανακαίνισης. Μία μερική ανακαίνιση μπάνιου πάντως διαρκεί για λίγες ημέρες, σε αντίθεση με μία ολική ανακαίνιση που μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω από μία εβδομάδα. Σίγουρα πάντως, το διάστημα δεν είναι τόσο μεγάλο συγκριτικά με τα οφέλη που θα πάρετε πίσω.