Ξύλινες Κατοικίες

Η Εταιρία Δούρος American Homes εξειδικεύεται και στις Ξύλινες Κατοικίες (Προκατασκευασμένα Σπίτια από Ξύλο). Tαιριάζουν αρμονικά με τη φύση και είναι ιδανικά για κατοικίες στο βουνό. Γίνονται στο σχέδιο που επιθυμεί κάθε πελάτης και συναρμολογούνται στο οικόπεδό του.
Μερικά από τα οφέλη των Ξύλινων Κατοικιών είναι:

Απόλυτα αντισεισμικές
Αρχιτεκτονική ευελιξία (Προσαρμογή των σχεδίων σε οποιαδήποτε αρχιτεκτονική μορφή)
Χρειάζονται λιγότερη θέρμανση λόγο υλικού κατασκευής
Μικρός χρόνος παράδοσης
Δυνατότητα συνδυασμού με άλλα υλικά κατασκευής
Δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης
Ποικιλία φυσικών χρωμάτων προς επιλογή
Καταάλληλα και για επαγγελματικούς χώρους (bar, εστιατόρια) καθώς και για bungalows

Προϋποθέσεις – Χαρακτηριστικά

Οι Ξύλινες Κατοικίες ή αλλιώς κορμοκατοικίες ή ακόμα και κορμόσπιτα λέγονται τα σπίτια που οι τοίχοι τους είναι κατασκευασμένοι από ολόκληρους κορμούς δένδρων. Διακρίνονται σε ξύλινα σπίτια που είναι κατασκευασμένα από αντικολλητούς ή συμπαγείς (μασίφ) κορμούς .

Η εταιρία μας χρησιμοποιεί για τα ξύλινα σπίτια που κατασκευάζει πάντα την καλύτερη ξυλεία. Μεγάλης αντοχής ξυλεία (Όπως: πεύκο, έλατο) ανάλογα με τη διατομή.

Η ξυλεία που χρησιμοποιούμε έχει τη χαμηλότερη υπολειμματική σχετική υγρασία.

Πάντα επιλέγουμε, με την τεχνική του διαχωρισμού του πυρήνα, την ξυλεία μας από την καρδιά του κάθε κορμού. Για να επιτευχθεί αυτό, οι κορμοί των δέντρων που επιλέγονται είναι μεγάλης διαμέτρου και ως εκ τούτου μεγαλύτερης αντοχής.

Για να επιτύχουμε την καλύτερη θερμομόνωση χρησιμοποιούμε στους εξωτερικούς τοίχους συνδυασμό ξύλινου τοιχίου και εσωτερικής μόνωσης. Τα ξύλινα σπίτια της εταιρείας μας κατατάσσονται στην ενεργειακή κλάση Α και έχουν λιγότερη κατανάλωση από τα σπίτια ενεργειακής κλάσης Β (σπίτια που αναφέρονται συνήθως ως “κατοικίες σύμφωνες με τον κανονισμό ΚΕΝΑΚ” μια και πληρούν οριακά τον κανονισμό).

Κόστος Κατασκευής

Οι Ξύλινες Κατοικίες έχουν αυξημένο κόστος κατασκευής σε σχέση με τις προκατασκευασμένες κατοικίες λόγω του μεγάλου όγκου ξυλείας αλλά και των αυξημένων εργατικών. Το κόστος κατασκευής εξαρτάται και στην περίπτωση των ξύλινων σπιτιών από το μέγεθος του σπιτιού και την πολυπλοκότητα ή την απλότητα του σχεδιασμού.

Πλεονεκτήματα

Ορισμένα από τα βασικά πλεονεκτήματα είναι:

  1. Υγιεινό και άνετο περιβάλλον διαβίωσης (Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ξύλο απορροφά και αποβάλλει την υγρασία)
  2. Επιλέγουμε και χρησιμοποιούμε ξυλεία χωρίς χημικό εμποτισμό σε συνδυασμό με οικολογικά υλικά
  3. Η τελική κατανάλωση ενέργειας ανά τελικό χρήστη* για θέρμανση ψύξη και ζεστό νερό στα ξύλινα σπίτια είναι λιγότερη από 20 kWh /Μ² (Δηλαδή για 120μ² σπίτι χρειαζόμαστε 2.400 kWh ανά έτος ή αλλιώς λιγότερο από 300 € * για ψύξη θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης το χρόνο.)